polovnicky dennik | Elektronická kniha návštev poľovného revíru

Virtualizáció

Bevezetésképp egy pár szó a virtualizációról.

Nem új technikáról van szó, hiszen az IBM már a hatvanas években bejelentette elsőként a (System 360/67) virtuális hardverét, melyet azóta is fejleszt, z/VM néven. A technika alvető gondolata, hogy veszünk egy nagy teljesítményű szervert / kiszolgálót, majd arra egy olyan Operációs rendszert(erőforrás vezérlő rendszer) teszünk, ami  képes lesz a meglévő hardvert minimum egy, de inkább több vendég operációs rendszernek szimulálni. Így a vendég operációs rendszerek úgy vélik, hogy amit kiajánlunk nekik hardver elemet, az valós fizikai hardver, pedig az csak egy virtuális hardver, amit az alaprendszerben állítottuk be.

A két legelterjedtebb virtualizációs megoldás;

  • VMware: kétségtelen, hogy az x86-os rendszerek emulációjában a VMware termékei az úttörőek, még ha napjainkra több rivális is felzárkózott hozzá. A szerver rendszereken, a nemrégiben ingyenesé vált VMware Server (korábban GSX), nyújt konszolidációs lehetőséget teljesen emulációs technikára alapozva. A VMware termékcsalád zászlóshajója azonban a VMware ESX és a köré épített komplett Virtuális Infrastruktúra termékcsalád. A VMware ESX lényegesen eltér a cég többi termékétől abban, hogy annak a virtualizációt végző kernele közvetlenül a fizikai gépen fut és csak a betöltéshez és a managementhez használ egy Red Hat Linux alapú rendszert.
  • MS Virtual PC és Szerver 2005: a Microsoft, a Connectix cég Virtual PC termékének felvásárlásával lépett be erre a piacra. Nemrégiben a Szerver megoldást ingyenesen elérhetővé tette (bizonyos megszorításokkal) és a virtualizációs megoldások beépített részét fogják képezni a következő generációs Windows szerver és destop operációs rendszereknek.
  • XEN jelenleg ez a legintenzívebben fejlődő nyílt forráskódú megoldás köszönhetően a kiváló teljesítményének és rugalmas felépítésének. A fejlesztés során kifejezetten az ipari igények kielégítésére koncentrálnak, így a projekt élvezi a legnagyobb gyártok (HP, IBM, Intel, AMD, Novell stb.) támogatását is. A nyílt forráskódú operációs rendszerek közül a Linux, FreeBSD, NetBSD, Plan9 rendszerek egyes változatainak érhetőek el a XEN platformra portolt változatai. A XEN már jelenleg is képes, hardveres támogatással futtatni módosítatlan virtuális operációs rendszereket, mint például a Microsoft Windows XP vagy 2003 szerver változatokat.

Mire is jó a virtualizáció? Hiszen ma már a hardver árak -gondoljunk a szerverekre- egész megfizethető kategóriába kerültek. A kulcsszó a konszolidáció. Lehet, hogy a számítógépek olcsók, de a sok számítógép ára és költségei összeadódnak. Ha megnézünk egy mai átlagos vállalkozást, vagy akár egy adatközpontot, akkor ott annyi számítógép van, hogy szó szerint nincs hely további gépekkel való bővítéshez, és a futtatáshoz szükséges áram, illetve a légkondicionálás is a határain van. A legtöbb szerver pedig a kapacitásának csak 10-20%-át használja ki. Akkor miért is ne? Virtualizáljunk, konszolidáljunk és védjük a környezetünket.

 

be-online hatékony megoldás, virtualizációs megoldások

 

Mobil fejlesztés

mobil fejlesztésA legdinamikusabban fejlődő informatikai ágazat, a mobil alkalmazások területe. Több milliós felhasználói táborral. Mit jelent ez? Nos ha még nincs mobil alkalmazásod, akkor itt az ideje belevágni a mobil fejlesztésbe. Naponta több millió mobil app-ot töltenek le a felhasználók a régiónkból. Tudod hány millió potenciális ügyfél ez? Ha érdekel a mobil fejlesztés keressd a PlixApp Kft.-t. Ők nagyon otthon vannak a témában.

BE-ONLINE

www.be-online.skÜdvözlöm,
Horváth Zoltán vagyok, a Be-Online vezetője. Ön valószínűleg azért látogatta meg oldalunkat, mert egy olyan informatikai csapatra van szüksége, aki megbízható módon és profi szinten, precízen látja el munkáját az informatika minden területén. Azt kell mondjam; Jó helyen jár!

web sablonok

Állás ajánlat

Rendszergazda Győr

Rendszergazda Győr

PlixApp_200x00

Informatikai és rendszergazdai segítség Győrben. Bízza az informatikai rendszerét a profi rendszergazda, hozzáértésére. Miért fizetne fölöslegesen?

POĽOVNÍCKY DENNÍK

Elektronická kniha návštev poľovného revíru

polovnicky-dennik

Poľovnícky denník