polovnicky dennik | Elektronická kniha návštev poľovného revíru

Vékony kliens, alkalmazás szerverek

A vékony kliens technológia igaz, még nem nagyon terjedt el Magyarországon, azonban ahol már használják, ott jól működik, és bevált. A vékony kliens technika alapja, hogy egy nagyteljesítményű kiszolgálón/szerveren futtatjuk az alkalmazásainkat, és kliensek akik rákapcsolódnak, csak a megjelenítést és az interaktivitást közvetítik a felhasználó felé. A vékony kliens egy olyan buta számítógép, amely minimális hardverrel rendelkezik, igazából csak a hálóztra való csatlakozási funkciókat látja el. A felhasználók nem a saját gépükön dolgoznak, de mégis az az érzésük. A felhasználók úgyan úgy hitelesítik magukat, (ujjlenyomat, jelszó, chip-kártya,..stb.) mintha lokális gépre jelentkeznének be.

Milyen előnyei vannak?

  • Egy rendszergazda, a felügyeleti eszközök segítségével, akár több ezer felhasználót is tud menedzselni
  • Központosított a rendszer karbantartása
  • Nincs szükség az avulás miatti sűrű hardver cserére. A vékony kliens akár 10-15-évig is használható.
  • Alacson energiafogyasztás
  • Könnyen mozgatható, költöztethető az egész infrastruktúra
  • Magas szintű biztonság

Hátrányai

  • Nem igazán támogatja a 3D-t és az AutCad-et
  • Gyenge multimédiás megjelenítés
  • Gyenge minőségű hang átvitel

Mint az a fentiekből is jól látszik, a vékonykliens infrastruktúrát elsősorban irodáknak tervezték, ahol a fő tevékenység a dokumentum szerkesztés, és ügyviteli szoftverek alakalmazása.

Számos megoldás létezik a szerveroldalra, ezek közül csak néhányat említenék, a leg meghatározóbbak közül.

Citrix Metaframe Presentatiton Server - Mára XEN szerver nevet kapta. Kivállóan alkalmazható nagy létszámú irodaházakba, ahol a teljesítmény mögött a biztonság és a rugalmasság is fontos. A citrix szerverek terhelés megosztva képesek kiszolgálni a felhasználókat, így akár több tíz-száz-ezer szervert is be lehet állítani úgy, hogy a felahsználó a csak annyit vesz észre, hogy milyen jó és gyors a rendszer.  Egy webes Nfuse felületen keresztül érheti el az alkalmazásokat, akár otthonról, akár az irodából. A kliens gép lehet vékony kliens, lehet akármilyen PC és teljesen platform független a citrix kliens. Így akár egy Linux-os gépen is futtathatunk windows-os alkalmazásokat, mindezt költséghatékonyan.

Miben más a citrix?

A citrix klienseknek alacson a sávszélesség igényük, ez annyit jelent, hogy akár egy 3G-s okos telefonnal is rácsatlakozhatunk a cég szerverére, és az okostelefon segítségével bármelyik céges alkalmazásunkhoz hozzá férhetünk. A gyártó szerint 14.4 Kbit/sec sebesség mellett is képes kommunikálni, azonban a gyakorlati tapasztalataink alapján 33,6 Kbit/sec a minimum sávszélesség kliensenként a megfelelő minimum. Ez nagyjából a hagyományos analóg telefonvonalas betárcsázós internet sávszélességének felel meg.
Mitől biztonságos? A szerver a kliensnek csak jpeg tömörített képeket küld, és abból is csak a változásokat. Tehát ha valaki lehallgatja a hálózati forgalmat, az ég világon semmi sem fog kiderülni számára. A kliens pedig csak az egér koordinátákat, illetve billentyű kódokat küldi titkosítottan és tömörítve a szervernek. A kommunkációhoz elég a tűzfalon két portot nyitni.

Meg kell mondjam ahol eddig bevezetésre került a citrix-technológia, ott idáig nagyon elégedettek vele, és szeretik.

 

 

Mobil fejlesztés

mobil fejlesztésA legdinamikusabban fejlődő informatikai ágazat, a mobil alkalmazások területe. Több milliós felhasználói táborral. Mit jelent ez? Nos ha még nincs mobil alkalmazásod, akkor itt az ideje belevágni a mobil fejlesztésbe. Naponta több millió mobil app-ot töltenek le a felhasználók a régiónkból. Tudod hány millió potenciális ügyfél ez? Ha érdekel a mobil fejlesztés keressd a PlixApp Kft.-t. Ők nagyon otthon vannak a témában.

BE-ONLINE

www.be-online.skÜdvözlöm,
Horváth Zoltán vagyok, a Be-Online vezetője. Ön valószínűleg azért látogatta meg oldalunkat, mert egy olyan informatikai csapatra van szüksége, aki megbízható módon és profi szinten, precízen látja el munkáját az informatika minden területén. Azt kell mondjam; Jó helyen jár!

web sablonok

Állás ajánlat

Rendszergazda Győr

Rendszergazda Győr

PlixApp_200x00

Informatikai és rendszergazdai segítség Győrben. Bízza az informatikai rendszerét a profi rendszergazda, hozzáértésére. Miért fizetne fölöslegesen?

POĽOVNÍCKY DENNÍK

Elektronická kniha návštev poľovného revíru

polovnicky-dennik

Poľovnícky denník