polovnicky dennik | Elektronická kniha návštev poľovného revíru

Üzleti alkalmazások védelme
S
ok cég használ egyedi programokat, például könyvelési feladatok ellátására, értékesítési rendszerek üzemeltetésére, leltárnyilvántartásra és ellátási láncok kezelésére. Ezek a programok általában kiszolgálón futnak, és adatbázist használnak. Ennek az integrált telepítésnek számos előnye van: a programon több alkalmazott is dolgozhat egyszerre, és egyidejűleg férhetnek hozzá az adatbázishoz. Az értékesítő rögzítheti eladásait, miközben egy vezető pénzügyi kimutatást készít.


Vannak biztonsági kockázatok. A hálózati kiszolgálón lévő ügyfél -, értékesítési adatok, nyereségkimutatások ki vannak téve a behatolók támadásainak, és az sem jó, ha minden alkalmazott hozzáfér minden adathoz.

Olyan biztonsági tervet kell készíteni, amely védi a programokban használt adatok sértetlenségét, megakadályozza, hogy jogosulatlanul hozzáférjenek. Támogatja a hatékony adatelérést és együttműködést. A terv elkészítésekor a következő három dologra figyeljen:

1. Tegye meg az alapvető biztonsági óvintézkedéseket.

 • Tűzfal telepítése. A tűzfal megakadályozza, hogy kívülállók az interneten keresztül hozzáférjenek a számítógépekhez és az üzleti adatokhoz. A legjobb a hardveres tűzfal, amely a hálózaton lévő összes számítógép védelméről gondoskodik. Érdemes azonban akár szoftveres tűzfalat is használni.
 • Víruskereső telepítése minden számítógépre. A kiszolgálókon ugyanolyan fontos víruskeresőt telepíteni, mint az ügyfélszámítógépeken. Olyan programot keressen, amely nemcsak felismeri és eltávolítja a vírusokat, de rendszeresen frissíthető is az új vírusok kiszűrése érdekében.
 • Erős jelszavak használata. A cégnél jelszavakra lehet szükség a számítógépekre és a kiszolgálókra való bejelentkezéshez. Az erős jelszavak kis- és nagybetűket, számokat és szimbólumokat is tartalmaznak. Kérje a felhasználókat, hogy rendszeresen módosítsák jelszavaikat.
 • Fájlok biztonsági mentése. Néha bekövetkeznek katasztrófák, és ha nem mentette fájljait egy másik adathordozóra, elveszhetnek a fontos üzleti adatok.
 • Szoftverek frissítése. A szoftverfrissítések általában tartalmazzák a legújabb biztonsági funkciókat is.

2. Szabályozza az információk elérését.
Szabályozhatja, hogy az alkalmazottak mely dokumentumokhoz, számolótáblákhoz és üzleti fájlokhoz férhetnek hozzá. Azt is megadhatja, hogy a felhasználó csak olvashatja a fájlokat, vagy módosíthatja is őket.Néhány ötlet a hozzáférések szabályozására:

 • Hozzon létre felhasználócsoportokat, és ezeket lássa el engedélyekkel. Ezzel időt takarít meg.
 • A felhasználócsoportokat szerepkör (például értékesítési képviselők) alapján hozza létre. Ezután adja meg azokat az engedélyeket, amelyek az adott szerepkör számára szükségesek.
 • Csak azokat a hozzáférési engedélyeket adja meg a felhasználóknak, amelyek feltétlenül szükségesek munkájuk ellátásához. Ha az értékesítési képviselők csoportjának például szüksége van az ügyfélprofilok olvasására, ne adjon engedélyt a fájl megosztására vagy törlésére.

3. Szenteljen figyelmet az adatbázisnak.
Mivel az üzleti programok általában adatbázist használnak az alkalmazások tárolására, ne felejtsen el odafigyelni az adatbázis biztonságára. A következőkkel gondoskodhat a biztonságról::

 • Telepítse a legújabb szervizcsomagokat az adatbázishoz.
 • Állapítsa meg a kiszolgáló biztonságát az MBSA vagy a Retina segítségével.
 • Használjon LDAP hitelesítést.
 • Különítse el a kiszolgálót, és frissítse gyakran. Az adatbázis szerver biztonságához alapvető fontosságú a fizikai és logikai elkülönítés. Az adatbázisokat tároló számítógépeket fizikailag védett helyen tartsa. Rendszeresen készítsen biztonsági másolatot az összes adatról, és tartsa a másolatokat biztonságos helyen.

 

Mobil fejlesztés

mobil fejlesztésA legdinamikusabban fejlődő informatikai ágazat, a mobil alkalmazások területe. Több milliós felhasználói táborral. Mit jelent ez? Nos ha még nincs mobil alkalmazásod, akkor itt az ideje belevágni a mobil fejlesztésbe. Naponta több millió mobil app-ot töltenek le a felhasználók a régiónkból. Tudod hány millió potenciális ügyfél ez? Ha érdekel a mobil fejlesztés keressd a PlixApp Kft.-t. Ők nagyon otthon vannak a témában.

BE-ONLINE

www.be-online.skÜdvözlöm,
Horváth Zoltán vagyok, a Be-Online vezetője. Ön valószínűleg azért látogatta meg oldalunkat, mert egy olyan informatikai csapatra van szüksége, aki megbízható módon és profi szinten, precízen látja el munkáját az informatika minden területén. Azt kell mondjam; Jó helyen jár!

web sablonok

Állás ajánlat

Rendszergazda Győr

Rendszergazda Győr

PlixApp_200x00

Informatikai és rendszergazdai segítség Győrben. Bízza az informatikai rendszerét a profi rendszergazda, hozzáértésére. Miért fizetne fölöslegesen?

POĽOVNÍCKY DENNÍK

Elektronická kniha návštev poľovného revíru

polovnicky-dennik

Poľovnícky denník