polovnicky dennik | Elektronická kniha návštev poľovného revíru

Szerver telepítés, installálás (Unix, Linux, Solaris, Windows platformokon)

Napjainkban egyre inkább előtérbe kerülnek a hálózati alkalmzások, a számítástechnikai erőforrások hatékony(költséghatékony kihasználása) megosztása.

Az egyenrangú hálózatok helyett egyre inkább jellemző, a szerver - kliens megoldás, mely már nem csak a nagy vállalatok kiváltsága, hanem a kis és közepes méretű vállalkozásoknál is alkalmazásra kerültek. Legyen szó akár egy egyszerű file- és nyomtató-szerverről, melynek feladata kimerül pár munkaállomás kiszolgálásán vagy akár egy több funkciós, több száz felhasználót kiszolgáló alkalmazásról. Mint minden számítógép esetén a hardver mellett az operációs rendszer határozza meg leginkább a számítógép stabilitását. A szerverek/kiszolgálók esetén sincs ez másképp.

Minden egyes szerver beállítása óriási felelősség, mely megfelelő szakértelmet kíván. Amíg egy szerver csak pár gépet szolgál ki a cég saját belső hálózatán, elzárva a külvilágtól (internettől), addig a biztonsági hiányosságok, beállításbeli pontatlanságok maximum csak kellemetlenséget okozhatnak. Azonban ha a szerver a világháló felől is látható, vagy a vállalat akár csak az Internetre is kapcsolódik, akkor a legcsekélyebb mértékű biztonsági rés (legyen az akár az operációs rendszer hibája, vagy helytelen konfiguráció) végzetes következményekkel járhat és csak idő kérdése, hogy mikor következik be a katasztrófa egy vírus, egy trójai vagy akár egy figyelmetlen munkatárs hibája következtében. Ha pedig megtörtént a baj, már késő, főként ha nincs egy jól képzett szakértő rendszergazda a közelben.

Az operációs rendszerek esetén a Microsoft Windows termékektől, a különböző Linux disztribúciókig igen széles a választék. A kis- és középvállalkozások számára nem utolsó szempont az ár, ezen esetben pedig a legkedvezőbbnek a különböző Linux disztribúciók mondhatók, melyek ár/tudás aránya messze a legkimagaslóbb. Továbbá a Linux-disztribúciók egyik nagy előnye, ha az jól van beállítva -amit elegendő egyszer elvégezni- a fenntartási költségei szinte minimálisak. Nem szükséges egy külön üzemeltetsési feladatokat ellátó rendszergazda jelenléte, azonban fontos a rendszer folyamatos szem előtt tartása, felügyelete, - távfelügyelete, az adatbiztonsági szabályok beratása.

Ajánlott linux disztribúciók:

RedHat fedora debian UbuntuLogo
RedHat Fedora Core Debian Ubuntu
 

Mobil fejlesztés

mobil fejlesztésA legdinamikusabban fejlődő informatikai ágazat, a mobil alkalmazások területe. Több milliós felhasználói táborral. Mit jelent ez? Nos ha még nincs mobil alkalmazásod, akkor itt az ideje belevágni a mobil fejlesztésbe. Naponta több millió mobil app-ot töltenek le a felhasználók a régiónkból. Tudod hány millió potenciális ügyfél ez? Ha érdekel a mobil fejlesztés keressd a PlixApp Kft.-t. Ők nagyon otthon vannak a témában.

BE-ONLINE

www.be-online.skÜdvözlöm,
Horváth Zoltán vagyok, a Be-Online vezetője. Ön valószínűleg azért látogatta meg oldalunkat, mert egy olyan informatikai csapatra van szüksége, aki megbízható módon és profi szinten, precízen látja el munkáját az informatika minden területén. Azt kell mondjam; Jó helyen jár!

web sablonok

Állás ajánlat

Rendszergazda Győr

Rendszergazda Győr

PlixApp_200x00

Informatikai és rendszergazdai segítség Győrben. Bízza az informatikai rendszerét a profi rendszergazda, hozzáértésére. Miért fizetne fölöslegesen?

POĽOVNÍCKY DENNÍK

Elektronická kniha návštev poľovného revíru

polovnicky-dennik

Poľovnícky denník