polovnicky dennik | Elektronická kniha návštev poľovného revíru

Kiszolgálók -Szerverek védelme
Ha úgy tekint a kiszolgálókra, mint a hálózat irányítóközpontjára, egyszerű belátni, miért alapvető fontosságú a védelmük a támadásokkal szemben. Ha a kiszolgálók biztonsága sérül, az egész hálózat veszélybe kerül. A kiszolgálókra irányuló támadások bosszantóak, de komoly károkat is okozhatnak.
Kezdje a kiszolgálók védelmével az informatikai biztonságot!
A kiszolgálók biztosítják az alkalmazásokat, weblapokat és levelezési szolgáltatásokat, amelyekre az alkalmazottaknak szükségük van. Értékes és bizalmas adatokat tárolnak. Lehetővé teszik, hogy vásárlói kapcsolatba lépjenek Önnel, illetve árukat és szolgáltatásokat vásároljanak.
Ha a kiszolgálók működése leáll, munkaidő esik ki és megszakadhat a kapcsolata vásárlóival, aminek jelentős gazdasági veszteség lehet a következménye.
Alaplépések

  • Biztosítsa az asztali és hordozható számítógépek védelmét.
  • Védje az adatokat.
  • Tegye biztonságossá az internet használatát.
  • Biztosítsa a hálózat védelmét.
Ha már megtette ezeket a biztonsági óvintézkedéseket, a következőkkel még biztonságosabbá teheti a hálózatot, szervereket ;

1. A kiszolgálókat tárolja biztonságos helyen.

Gondoskodni kell arról, hogy a kiszolgálókat ne érhesse fizikai ártalom. A gépeket biztonságos, jól szellőző szobában helyezze el, ne a folyosón vagy egy asztal alatt, ahol valaki véletlenül belerúghat vagy kávét önthet rájuk. Jó, ha a kiszolgálókat tároló szobában nincsenek ablakok, és ajtaja zárható. Érdemes zárható kiszolgálóházakat beszerezni, hogy senki ne férjen hozzá a bennük lévő alkatrészekhez. (Rack szekrény)  Mindig legyen tisztában azzal, kiknek van kulcsa a szobához. Jegyezze fel a kiszolgálók gyári számát is, és helyezze el rajtuk a cég adatait, hogy könnyen azonosíthatók legyenek. Érdemes továbbá, a kiszolgáló beépített alkatrészeinek nyilvántartása, ez jól jöhet egy esetleges hardver hiba esetén, az új alkatrész beszerzéséhez is.


2. Csak a szükséges jogosultságokat adja meg.

Ahelyett, hogy a cégnél mindenki rendszergazdai hozzáférést kapna (ami nem a legmegfelelőbb módszer, ha biztonságos környezetet szeretne létrehozni a számítógépek és kiszolgálók számára), használja a kiszolgálókat az ügyfélszámítógépek kezelésére.  Ezzel biztosítható, hogy a felhasználók ne módosítsanak olyan adatokat, amelyek a kiszolgáló vagy az ügyfélszámítógép számára létfontosságúak. Megakadályozza azt is, hogy a felhasználók olyan szoftvereket telepítsenek, amelyekkel vírus kerülhet a rendszerbe, vagy más módon sérül a hálózat.


3. Legyen tisztában a biztonsági lehetőségekkel.

Napjaink kiszolgálói biztonságosabbak mint valaha, gondolhatnánk. De a valóságban ez nem látszik beigazolódni, ugynis minél komplexebb, bonyolultabb egy adott rendszer annál több a biztonsági rés is. Jó tanács tehát, a kiszolgálók konfigurálásához, hogy csak azokat a funkciókat szabad telepíteni, amelyekre szükség van, és használatba kerül. Ha olyan szoftver komponens kerül telepítésre, melyet nem használnak, akkor annak a beállításaira sem kerül sor, ez néha végzetes tud lenni.
 
 

Mobil fejlesztés

mobil fejlesztésA legdinamikusabban fejlődő informatikai ágazat, a mobil alkalmazások területe. Több milliós felhasználói táborral. Mit jelent ez? Nos ha még nincs mobil alkalmazásod, akkor itt az ideje belevágni a mobil fejlesztésbe. Naponta több millió mobil app-ot töltenek le a felhasználók a régiónkból. Tudod hány millió potenciális ügyfél ez? Ha érdekel a mobil fejlesztés keressd a PlixApp Kft.-t. Ők nagyon otthon vannak a témában.

BE-ONLINE

www.be-online.skÜdvözlöm,
Horváth Zoltán vagyok, a Be-Online vezetője. Ön valószínűleg azért látogatta meg oldalunkat, mert egy olyan informatikai csapatra van szüksége, aki megbízható módon és profi szinten, precízen látja el munkáját az informatika minden területén. Azt kell mondjam; Jó helyen jár!

web sablonok

Állás ajánlat

Rendszergazda Győr

Rendszergazda Győr

PlixApp_200x00

Informatikai és rendszergazdai segítség Győrben. Bízza az informatikai rendszerét a profi rendszergazda, hozzáértésére. Miért fizetne fölöslegesen?

POĽOVNÍCKY DENNÍK

Elektronická kniha návštev poľovného revíru

polovnicky-dennik

Poľovnícky denník