polovnicky dennik | Elektronická kniha návštev poľovného revíru

10 Tipp az IT védelmére

Hogyan védhetjük meg az Informatikai infrastruktúrát, minimális ráfordítással?

Manapság igen népszerűvé váltak a cyber támadások, ezért tudni kell róluk, és védekezni ellenük. Azonban egy kisebb vállalat nem biztos, hogy tud alkalmazni egy informatikai biztonságban jártas szakembert. Mármint aki tényleg ért is hozzá és nem csak mondja. Viszont már az is nagy előrelépés egy kisvállalat esetében, ha belátja, hogy szembe kell nézzen az Internet felől érkező támadásokkal, mivel a számítástechnika eszközei egyre komplexebbek.

Ezen kis cikkünkkel szeretnénk szeretnénk egy összefoglalót tevékenységlistát adni mindazoknak, akik nem tehetik meg, hogy akár egy biztonsági auditnak alávessék magukat. Pedig egy ilyen audit alkalmával nagyon sokmindenre fény derül. Sokan nem is gondolnák, mennyire sebezhető az általuk biztonságosnak hitt informatikai infrastruktúra.

Informatikai támadások elleni védekezések;

 1. Vezessünk nyilvántartást a liszenszel rendelkező szoftverekről, és ellenőrizzük időnként, hogy más szoftver nem került e fel valamelyik munkaállomásra, vagy szerverre.
 2. Vezessünk nyilvántartást a hardverekről, és a hálózathoz korlátozzuk a hozzáférést, kizárólag ezen eszközök számára. Ne tudjon Gizike kisfia Petike egy otthoni notebookal, a céges hálozatra felcsatlakozni.
 3. Törekedjünk a maximális biztonságra, a munkaállomásokon, szervereken és aktív hálózati eszközökön. (pl. a router jelszeava ne 12345 legyen)
 4. Határvonal védelem - ez nem csak az internet vonalak és routerek védelmét jelenti, hanem az irodába való bejutást is!
 5. Teljesítmény változások figyelése, naplóállományok rendszeres átvizsgálása.
 6. A rendszergazdai jogokkal csak óvatosan. Csak annak legyen akinek szükséges.
 7. Kizárólag csak a szükséges minimum jogosultságot adjunk a felhasználóknak!
 8. Hozzáférések rendszeres ellenőrzése.
 9. Rendszeres szoftver frissítések telepítése.
 10. Vírusvédelmi eszközök használata. (ajánlom:Blink Endpoint Protection)
  + 1  jótanács, Rendszeres biztonsági mentések a hasznos adatokról, és időnként próbáljuk meg a visszatöltést is.

Ha ezt a pár jó tanácsot megfogadja, sok kellemetlenségtől kíméli meg magát. És hát el tudja mondani, hogy a szükséges minimum feltételt teljesítette az informatikai infrastruktúra védelme érdekében. Nem túlteljesítette, csak tett érte valamit. Ezt úgy kell elképzelni, mintha a nagy pusztában lenne egy gyümölcsöse, amit lekerített és néha ránéz. De legalább néha nézzen rá, ha nem is ültet oda biztonsági őrt. Ha nem néz rá, nem is lesz mit betakarítani...

|  iOS fejlesztés |  Android fejlesztés |  Mobil fejlesztés  |  Informatikai biztonság

 számlázó app | számlázó program | mobil számlázó

 

Mobil fejlesztés

mobil fejlesztésA legdinamikusabban fejlődő informatikai ágazat, a mobil alkalmazások területe. Több milliós felhasználói táborral. Mit jelent ez? Nos ha még nincs mobil alkalmazásod, akkor itt az ideje belevágni a mobil fejlesztésbe. Naponta több millió mobil app-ot töltenek le a felhasználók a régiónkból. Tudod hány millió potenciális ügyfél ez? Ha érdekel a mobil fejlesztés keressd a PlixApp Kft.-t. Ők nagyon otthon vannak a témában.

BE-ONLINE

www.be-online.skÜdvözlöm,
Horváth Zoltán vagyok, a Be-Online vezetője. Ön valószínűleg azért látogatta meg oldalunkat, mert egy olyan informatikai csapatra van szüksége, aki megbízható módon és profi szinten, precízen látja el munkáját az informatika minden területén. Azt kell mondjam; Jó helyen jár!

web sablonok

Állás ajánlat

Rendszergazda Győr

Rendszergazda Győr

PlixApp_200x00

Informatikai és rendszergazdai segítség Győrben. Bízza az informatikai rendszerét a profi rendszergazda, hozzáértésére. Miért fizetne fölöslegesen?

POĽOVNÍCKY DENNÍK

Elektronická kniha návštev poľovného revíru

polovnicky-dennik

Poľovnícky denník

Be-online magazinok

Vicces...

Két rendszergazda beszélget:
- Te, hogy lehetsz olyan hülye, hogy a kutyád nevét adod jelszónak?
- Miért, mi a bajod azzal, hogy kc#43_RP2edw ??

Biztonsági tippfüzet megrendelése

Biztonságos számítógép-használati tippek!

Most ingyen a tiéd!

Tudd meg mit kell tenned, hogy biztonságban legyél, a számítógép közelében. Ismerd meg milyen veszélyek leselkednek rád az internetezés közben!