polovnicky dennik | Elektronická kniha návštev poľovného revíru

Informatikai biztonság

 

Mi az IT Security (Informatika-Bitonság)?

A
z informatikai biztonság a védelmi rendszer olyan, a védő számára kielégítő mértékű állapota, amely az informatikai rendszerben kezelt adatok bizalmassága, hitelessége, sértetlensége és rendelkezésre állása, illetve a rendszerelemek rendelkezésre állása és funkcionalitása szempontjából zárt, teljes körű, folytonos és a kockázatokkal arányos.

 

Az informatikai biztonság lényege

A számunkra fontos és értékes információk, az adatvagyon ne kerülhessenek illetéktelenek kezébe. Az illetéktelen hozzáférések elsősorban az Interneten keresztül történnek,ezért nyugodtan hívhatjuk hálózati biztonságnak az ezzel foglalkozó biztonsági kérdéseket, mivel az Internetet egy nagy hálózatnak tekintjük. A biztonság igénye az informatikában az Internet terjedésével együtt nőtt, ezért a legtöbb biztonsági program, illetve intézkedés a külső és jogosulatlan hozzáférés ellen készültek. A jogosulatlan hozzáférés elkerülése végett olyan biztonsági megoldásokat kell alkalmazni, amelyek lelassítják, illetve megakadályozzák az információ kiszivárgását,illetve kikerülését a külvilágba.

A biztonság több szinten is megvalósítható. -A lentebbi ábra szemlélteti - A biztonsági szintek ésszerű összehangolásával, egymásra építésével, fokozhatjuk a védett információ biztonságát, elérhetetlenségét.

informatikai biztonság, tűzfal

Azonban fontos, hogy ne essünk át a ló túl oldalára, ugyanis a biztonságot akár a használhatatlanságig lehet fokozni. Meg kell találni azt az arany középutat, ami még elfogadható, mint a biztonságosság,  mint pedig a használhatósági oldalról nézve. Lehet nekünk bombabiztos, biztonságos rendszerünk, ha annak használata körülményes, nehézkes.

Fontos kiemelendő a felhasználói hibák kivédése! Általában a jogosultatlan hozzáféréseket a cégnél dolgozók követik el, vagy közvetlenül, vagy akár közvetve. Pl. Kiadja magát a támadó a cég rendszergazdájának, ha talál olyan felhasználót aki oda engedi a gépéhez, már szabad a pálya. Érdemes odafigyelni a cégen bellüli szabályozásokra. Persze ezek a szabályozások még csak féllábbal állják meg a helyüket, hiszen ha nincs kontroll allatt, mitsem ér.

Általában minden cégnél van egy tűzfalunk, és védett belső hálózatunk ahol a munkaállomások vírusvédelemmel vannak ellátva. Sokan azt hiszik ez elég, és megvéd. Pedig nem. A legtöbb támadás a weboldalk fertőzöttségéből kerül be a belső hálózatra, vagy csak adott munkaállomásra, ahonnan a rossz szándékú támadó akár az egész céges hálózat felett át tudja venni a hatalmat. Az ilyen cégben az informatikai biztonság tehát semmi. Hiszen egy inforamtikai rendszer biztonsági szintjét az a pont határozza meg, amelyik a leggyengébb rajta. Vagyis ha egy informatikai rendszer sebezhető annak a van mit javítani az informatikai biztonságon. Persze a biztonság egy általános elvárás. Nem lehet pontosan definiálni, mert más a biztonsági elvárás egy bank adatbázis szerverével kapcsolatban és más egy kiscég, webáruháza esetében. Fontos, hogy meg kell találni azt a határvonalat, amennyit érdemes áldozni az elérni kívánt informatikai biztonság érdekében.

Ha úgy érzi van mit javítani az informatikai biztonságon, vagy csak szeretné felmérni, mennyire sebezhető, mennyire könnyen támadható cége informatikai infrastruktúrája, ne habozzon, vegye fel a kapcsolatot és kérjen segítséget. info kukac be-online.sk

Tekintse meg kapcsolódó cikkeinket:

be-online.sk a biztonságos informatika!

be-online az Informatikai biztonság szakértője

PlixApp Informatika Győr

 

Mit nyújt a profi rendszergazda szolgáltatás?

Tudja meg, hogyan működik a profi rendszergazda szolgáltatásunk. Klikk ide.

biztonság
A biztonság nem szerencse kérdése!

IT Biztonság; Az informatikai biztonságot ma már minden szervezet életében átgondoltan és átfogóan kell megtervezni és bevezetni. A folyamatos veszélynek kitett információk és adatok védelme hozzájárul a mindennapos, zavartalan üzemeltetéshez, így a hatékony működéshez.
Manapság meghatározó részt képvisel a vállalatoknál az információs technológia, mely számos módon támadható, így hatékony védelme elengedhetetlen. A számítástechnikai eszközök és rendszerek zavartalan működése támogatja a szervezet céljainak megvalósításást. A BE-ONLINE képzett szakemberei a rendelkezésre álló eszközök segítségével, a kockázatokkal arányosan alakítják ki a Cégének legmegfelelőbb egyéni védelmi rendszert. Átfogó megoldásainkkal és IT biztonsági szolgáltatásainkkal segítünk a fenyegetettséget minimálisra csökkenteni.

Mobil fejlesztés

mobil fejlesztésA legdinamikusabban fejlődő informatikai ágazat, a mobil alkalmazások területe. Több milliós felhasználói táborral. Mit jelent ez? Nos ha még nincs mobil alkalmazásod, akkor itt az ideje belevágni a mobil fejlesztésbe. Naponta több millió mobil app-ot töltenek le a felhasználók a régiónkból. Tudod hány millió potenciális ügyfél ez? Ha érdekel a mobil fejlesztés keressd a PlixApp Kft.-t. Ők nagyon otthon vannak a témában.

BE-ONLINE

www.be-online.skÜdvözlöm,
Horváth Zoltán vagyok, a Be-Online vezetője. Ön valószínűleg azért látogatta meg oldalunkat, mert egy olyan informatikai csapatra van szüksége, aki megbízható módon és profi szinten, precízen látja el munkáját az informatika minden területén. Azt kell mondjam; Jó helyen jár!

web sablonok

Állás ajánlat

Rendszergazda Győr

Rendszergazda Győr

PlixApp_200x00

Informatikai és rendszergazdai segítség Győrben. Bízza az informatikai rendszerét a profi rendszergazda, hozzáértésére. Miért fizetne fölöslegesen?

POĽOVNÍCKY DENNÍK

Elektronická kniha návštev poľovného revíru

polovnicky-dennik

Poľovnícky denník