polovnicky dennik | Elektronická kniha návštev poľovného revíru

Hogyan kerüljek a Google találati lista elejére?
 
Elkészült a gyönyörű weboldal, a leg mondernebb leg dizájnosabb formában, csak épp a látogatottság nem akar nőni. Látta már az egész család, barátok, de még idegen nem tévedt oda. Ismerős az érzés? Olyan ez, mintha Pesten egy eldugott utca, omladozó lépcsőházának pincéjében, nyitnánk egy xyz termékeket forgalmazó boltot. Ki menne be oda?
Egy téma iránt érdeklődő internetezők 80%-a először a keresőkhöz fordul a statisztikák szerint. Ilyenkor felbecsülhetetlen előnyt jelent a megjelenített találatok között az első oldalon (nembeszélve a top3 pozícióban) szerepelni. A keresőoptimalizáció az a folyamat, amely során egy weboldalt bizonyos kifejezésekre a keresők ilyen kiemelt pozíciójába "dolgozzuk be" az oldalt. Nem garantált, hogy az benne lesz a top3-ba, de felhozható bármilyen oldal a találati lista első 3 lapjára...
 

 

Mit tehetünk?

domain névVálasszunk olyan domain nevet, ami tükrözi az oldal tartalmát. Meglehetősen nehéz, mivel már a jólcsengő domain nevek többsége foglalt, de azért érdemes próbálkoznin.

 

e-marketingFontos dolog, hogy a weboldal tartalma összhangban kell legyen a weboldal céljával. Tegyünk ki minél több olyann információt, ami az oldal tartalmába vág. Jó példa lehet erre a hírek, vagy ingyenes tanfolyamok. Ugyanis az internetezők többségét az információ szerzés hajtja.

 

marketing, használhatóságKönnyű kezelhetőség! Nagyon fontos, hogy a weboldalunkon bárki könnyen eligazodjék. Ha a weboldalunk nehezen navigálható, akkor hiába kerülünk első helyre a Google-ban, hosszú távon senki sem fogja használni.

 

hírek, információkTegyünk ki weboldalunk szempontjából releváns híreket, ez szintén felhasználó-vonzó taktika lehet. Nagyon sokan az interneten olvassák a híreket, és nem csak a napi sajtót.

 

új tartalomA kereső-barát weboldalak létrehozásának másik titka az, hogy lehetőleg minden nap tegyünk ki valamilyen új tartalmat.

 

Ha már az első lépéseket megtettük, (fentebb írtakat) jöhet a keresőoptimalizálás! Mit is takar ez valójában?
A keresőkből érkező látogatók számának növeléséhez segít hozzá a keresőoptimalizálás. Mivel a marketinghez szorosan kapcsolódik, így a keresőmarketing kifejezést is használják rá. Ha a weboldalon levő kulcsszavak egybe esnek a leggyakrabban keresettekkel, akkor az adott oldal többször jelenik meg a keresők találati listájában. Ha a weboldal az adott kulcsszavak alapán elől szerepel a találati listában, akkor a látogatók gyakrabban kattintanak rá. A keresőoptimalizálás során tehát a weboldalunkat olvashatóvá tesszük a keresők számára. Nyilván egyértelmű, hogy az egész keresőoptimalizáció célja az oldalunk látogatottságnak növelése.

De mindezt hogyan?

weboldal optimalizálás, melynek során különös gonddal építjük fel az oldalunkat, (vagy éppen dolgozzuk át) figyelve az aloldalak cím (title) tagjaira és a meta elemekre (kulcsszó). Mit is jelent ez konyhanyelven? Nos, a böngészők html oldalakat jelentenek meg. Ezek a hypertext dokumentumok, szövegesen olvasható állományok, melyek 3 fő részből állnak

<html>
[
1.Dokumentum Típus Definíció]
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN"
"http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
[2. Fejléc információk, ezt nézik elsősorban a keresők]
<head>
<title>Ez az oldal címe címe</title>
<meta http-equiv="Content-type" content="text/html;charset=iso-8859-2">
<meta name="description" content="Ez az oldal címe bővebb pár mondatos, amit a google meg tud jeleníteni a találati listában">
<meta name="keywords" content="ide jönnek azok a kulcsszavak, melyek alapján találati listába kerülhet a weboldal">
</head>
[3. szövegtörzs, ez jelenik meg a böngészőben]
<body>
<p> első bekezdés </p>
<p> második bekezdés </p>
</body>
</html>


Ügyelni kell a kulcsszavak helyes kiválasztására, és a szöveg megfogalmazására, hogy azok összhangban legyenek, a tartalomhoz nem releváns keresőszavakat a google kidobálja. Nem érdemes nagyon sok kereső szót megadni, ugyanis az ronthatja a rangsorolást, azonban ha túl keveset adunk meg akkor meg elenyészhet az oldal. Nehéz ezt beállítani. Azonban léteznek segédletek, segéd alkalmazások, mint pl a Google-Analytics.

Linkbuilding, azaz linképítés, linknépszerűség növelése. Ez azt jelenti, hogy minél több - oldalunkra mutató -linket gyűjtünk. Főként az ún. releváns (témájában kapcsolódó) oldalakról származó linkeket érdemes gyűjtenünk. Azonban nem mindegy, hogy milyen anchor text-el (szöveges utalással) érkeznek a linkek.
Jól megválasztott kivonatokat írunk a description-be, ami felkelti a keresők találati listáját böngésző látogatók figyelmét. Jó lehet, ha egy termékeket foralmazó webáruház, reklámozza termékeit, pl. vatera.hu -n, megjelenik, kirakat.hu, argep.hu..
Ha nem sajnálunk egy kis befektetést, akkor érdemes használni a Google hírdetési eszközét az AdWords.
* nem célja cikkünknek a keresőmarketing, keresőoptimlizálás által nyújtot lehetőségek teljeskörű bemutatása, pusztán figyelemfeltárás, és az alaplépések megtételében szeretnénk segíteni. .

 

Mobil fejlesztés

mobil fejlesztésA legdinamikusabban fejlődő informatikai ágazat, a mobil alkalmazások területe. Több milliós felhasználói táborral. Mit jelent ez? Nos ha még nincs mobil alkalmazásod, akkor itt az ideje belevágni a mobil fejlesztésbe. Naponta több millió mobil app-ot töltenek le a felhasználók a régiónkból. Tudod hány millió potenciális ügyfél ez? Ha érdekel a mobil fejlesztés keressd a PlixApp Kft.-t. Ők nagyon otthon vannak a témában.

BE-ONLINE

www.be-online.skÜdvözlöm,
Horváth Zoltán vagyok, a Be-Online vezetője. Ön valószínűleg azért látogatta meg oldalunkat, mert egy olyan informatikai csapatra van szüksége, aki megbízható módon és profi szinten, precízen látja el munkáját az informatika minden területén. Azt kell mondjam; Jó helyen jár!

web sablonok

Állás ajánlat

Rendszergazda Győr

Rendszergazda Győr

PlixApp_200x00

Informatikai és rendszergazdai segítség Győrben. Bízza az informatikai rendszerét a profi rendszergazda, hozzáértésére. Miért fizetne fölöslegesen?

POĽOVNÍCKY DENNÍK

Elektronická kniha návštev poľovného revíru

polovnicky-dennik

Poľovnícky denník