polovnicky dennik | Elektronická kniha návštev poľovného revíru

Gyorsítsunk a Firefox-on

Gyorsítsunk a böngészőn.

Többen jelezték, hogy Firefox böngészőjük néha túl lassú, ezért utánna jártunk mit lehet tenni ez érdekében. A Firefox, alapértelmezett telepítésében nem használja ki a mai internetelérések teljes sévszélességét, hiszen egyszerre csak egy lekérést indít a weboldal elemeinek letöltéséhez, noha a több megabites ADSL-eléréseken több elem is könnyen letöltődhet párhuzamosan.Több firefox gyorsítási trükköt vizsgáltunk meg és most közzétesszük azokat, melyekkel valóban elérhető némi javulás. Ne lepődjön meg senki ha fele annyi idő alatt töltődik be ezek után egy-egy weboldal, nem a sávszélességet növelte a szolgáltató.

FIGYELEM!

Ezen módosításokat körültekintően végezzük el, mert károkat is lehet okozni, a helytelen beálításokkal!

első lépés a böngésző címsorába írjuk be  about:config majd üssünk entert. A böngésző figyelmeztet, hogy óvatos legyél, ezt érdemes megfogadni.

Módosítandó paraméterek:

network.http.pipelining alapértelmezett értéke False duplakattintással TRUE-értékre kell állítani.

network.http.proxy.pipelining alapértelmezett értéke False duplakattintással TRUE-értékre kell állítani.

Ezt követően a network.http.pipelining.maxrequests mező értékével állíthatjuk be, hogy mennyi lekérést indítson egyszerre a Firefox, az alapértelmezett 4-es értéket nyugodtan átírhatjuk 60-ra is.

egy üres részen a listában kattintsunk jobb egér gombbal majd a menüben válasszuk az ÚJ- Egész almenüt. Adjuk meg a beállítás nevének a nglayout.initialpaint.delay az értéke legyen 0. Ez az érték azt határozza meg, hogy a weblap a letöltés követően mennyi idő elteltével jelenjen meg. Alapértelmezett értéke szerint a Firefox-ban ez 1/4 -ed másodperc, most ezt nulláztuk ki. Tehát azonnal látni, ami letöltődött.

további módosítandó paraméterek:

  • network.http.max-connections = 64
  • network.http.max-connections-per-server =32
  • network.http.max-persistent-connections-per-proxy =16
  • network.http.max-persistent-connections-per-server = 10
  • network.http.proxy.version = 1.0
  • network.http.request.max-start-delay = 0

Nem a sebességet növeli, de egy idegesítő FireFox beállítást szabályoz a content.interrupt.parsing logikai kapcsoló, mely szintén nem szerepel alapvetően a rendszerben. A kulcs hozzáadásával (logikai, boolean) és igazra állításával a weboldal összeállítása alatt is működőképesek maradnak a böngészősáv gombjai.

Ha ezeket mindent gondosan beállítottad, már csak újra kell indítani a böngézőt, és élvezni a sebességet. :)

|  iOS fejlesztés |  Android fejlesztés |  Mobil fejlesztés | számlázó app | számlázó program | mobil számlázó

 

Mobil fejlesztés

mobil fejlesztésA legdinamikusabban fejlődő informatikai ágazat, a mobil alkalmazások területe. Több milliós felhasználói táborral. Mit jelent ez? Nos ha még nincs mobil alkalmazásod, akkor itt az ideje belevágni a mobil fejlesztésbe. Naponta több millió mobil app-ot töltenek le a felhasználók a régiónkból. Tudod hány millió potenciális ügyfél ez? Ha érdekel a mobil fejlesztés keressd a PlixApp Kft.-t. Ők nagyon otthon vannak a témában.

BE-ONLINE

www.be-online.skÜdvözlöm,
Horváth Zoltán vagyok, a Be-Online vezetője. Ön valószínűleg azért látogatta meg oldalunkat, mert egy olyan informatikai csapatra van szüksége, aki megbízható módon és profi szinten, precízen látja el munkáját az informatika minden területén. Azt kell mondjam; Jó helyen jár!

web sablonok

Állás ajánlat

Rendszergazda Győr

Rendszergazda Győr

PlixApp_200x00

Informatikai és rendszergazdai segítség Győrben. Bízza az informatikai rendszerét a profi rendszergazda, hozzáértésére. Miért fizetne fölöslegesen?

POĽOVNÍCKY DENNÍK

Elektronická kniha návštev poľovného revíru

polovnicky-dennik

Poľovnícky denník

Be-online magazinok

Vicces...

Ha a rendszergazda sürgős mailt küld neked, akkor azt azonnal töröld anélkül, hogy elolvasnád, hiszen Ő úgyis csak teszt üzeneteket szokott küldeni.

Biztonsági tippfüzet megrendelése

Biztonságos számítógép-használati tippek!

Most ingyen a tiéd!

Tudd meg mit kell tenned, hogy biztonságban legyél, a számítógép közelében. Ismerd meg milyen veszélyek leselkednek rád az internetezés közben!