polovnicky dennik | Elektronická kniha návštev poľovného revíru

Adatbiztonság
A kisvállalkozások válságos időszakát gyakran külső tényezők okozzák: gyenge gazdasági helyzet, természeti katasztrófa vagy egy fontos alkalmazott kilépése. Azok a vállalkozások élik túl a kedvezőtlen időszakokat, amelyek óvintézkedésekkel a lehető legkisebbre csökkentik a kockázatot. Az egyik legfontosabb dolog a jelentős üzleti adatok védelméről való gondoskodás.

Mi történne, ha egyik reggel arra lépne be irodájának ajtaján, hogy minden értékesítési bizonylat, ügyféladat és megrendelés elveszett. Mennyi ideig tartana mindezt pótolni? Mennyi időkiesést és késedelmet okozna? Mennyi lenne mindennek az ára?


Az adatvesztés oka lehet hardverhiba, árvíz, tűz, biztonsági probléma vagy egy véletlen törlés. Következményei a megfelelő óvintézkedésekkel- például egy biztosítással- jelentősen csökkenthetők.

Védelmi intézkedések
A fontos üzleti adatok sokféleképpen védhetők, három alapvető módszert emelnénk ki:

1. Hozza létre a fontos adatok biztonsági mentésének rendszerét.
A biztonsági mentés másolatot készít az adatokról egy másik adathordozóra. A fontos adatokat kiírhatja például CD-re, DVD-re vagy egy másik merevlemezre. A biztonsági másolatoknak két alapvető típusuk van: a teljes és a növekményes biztonsági másolat. A teljes biztonsági másolat teljes egészében tartalmazza a kijelölt adatokat egy másik adathordozón. A növekményes biztonsági másolattal csak azokról az adatokról készül másolat, amelyek az utolsó biztonsági mentés óta készültek vagy változtak meg.

A növekményes biztonsági másolatokból létrehozott teljes biztonsági másolat általában gyorsabb, és kevesebb helyet igényel. Célszerű olyan házirendet készíteni, amely hetente egyszer teljes biztonsági másolatot készít, a napi változásokat pedig növekményes biztonsági másolattal menti. Ha összeomlik a rendszer, ezzel a módszerrel az adatok visszaállítása tovább tart, mivel előbb vissza kell állítani a teljes biztonsági másolatot, majd az egyes növekményes biztonsági másolatokat.

 

Célszerű időnként kipróbálni a biztonsági másolatokat, visszaállítva őket egy teszthelyre. Ezáltal:


- Meggyőződhet arról, hogy a biztonsági mentésre használt adathordozó és a mentett adatok hibátlanok;
- Időben találkozhat a visszaállítás során felmerülő problémákkal;
- Tapasztalatot szerezhet, amelynek birtokában magabiztosabban állíthatja vissza a rendszert, ha élesben van rá szükség.

 

2. Állítson be engedélyeket.
Állítsa be a kiszolgálókat úgy, hogy a felhasználók csak meghatározott programok elérésére és a fontos feladatok elvégzésére kapjanak engedélyt. A szükséges minimum. Ezt a szintet nehéz azonban pontosan meghatározni, kinek mihez legyen joga. Azonban jó tanács, hogy a leggyakoribb szerepköröket fogjuk egy csoportba, és kizárólag csoport jogosultásgokat adjunk a felhasználóknak, plussz ha valakinek szüksége van többre, akkor azt egyedigleg adjuk meg. Fontos, hogy ha ezek a csoportok jól elkülöníthetőek legyenek.

3. Titkosítsa a bizalmas adatokat.
Az adatok titkosítása azt jelenti, hogy mások számára értelmezhetetlen formátumba alakítja az adatokat. A titkosítással biztosítja azt, hogy mások ne tudják megnézni az adatokat, amikor tárolja vagy a hálózaton mozgatja őket. Az adatokat csak azok a felhasználók tudják megtekinteni, akik rendelkeznek a titkosítás visszafejtéséhez szükséges eszközökkel. A titkosítás kiegészíti a többi hozzáférés-szabályozási módszert. Fokozott védelmet biztosít azokon a számítógépeken, amelyeknél fennáll a lopás veszélye, mint például a hordozható számítógépeknél és a hálózaton megosztott fájloknál. Ugye nem örülne, ha cége partnereinek az adatait, az Interneten árulnák...

Ne feledje az alábbi mondást!

Az életben három dolog biztos:
az adózás
a halál
és az adatvesztés

A fenti idézet a Kürt Kft., a világ egyik legelismertebb adatmentő cégének weboldaláról származik (www.kurt.hu).

 

Mobil fejlesztés

mobil fejlesztésA legdinamikusabban fejlődő informatikai ágazat, a mobil alkalmazások területe. Több milliós felhasználói táborral. Mit jelent ez? Nos ha még nincs mobil alkalmazásod, akkor itt az ideje belevágni a mobil fejlesztésbe. Naponta több millió mobil app-ot töltenek le a felhasználók a régiónkból. Tudod hány millió potenciális ügyfél ez? Ha érdekel a mobil fejlesztés keressd a PlixApp Kft.-t. Ők nagyon otthon vannak a témában.

BE-ONLINE

www.be-online.skÜdvözlöm,
Horváth Zoltán vagyok, a Be-Online vezetője. Ön valószínűleg azért látogatta meg oldalunkat, mert egy olyan informatikai csapatra van szüksége, aki megbízható módon és profi szinten, precízen látja el munkáját az informatika minden területén. Azt kell mondjam; Jó helyen jár!

web sablonok

Állás ajánlat

Rendszergazda Győr

Rendszergazda Győr

PlixApp_200x00

Informatikai és rendszergazdai segítség Győrben. Bízza az informatikai rendszerét a profi rendszergazda, hozzáértésére. Miért fizetne fölöslegesen?

POĽOVNÍCKY DENNÍK

Elektronická kniha návštev poľovného revíru

polovnicky-dennik

Poľovnícky denník

Be-online magazinok

Vicces...

Két rendszergazda beszélget:
- Te, hogy lehetsz olyan hülye, hogy a kutyád nevét adod jelszónak?
- Miért, mi a bajod azzal, hogy kc#43_RP2edw ??

Biztonsági tippfüzet megrendelése

Biztonságos számítógép-használati tippek!

Most ingyen a tiéd!

Tudd meg mit kell tenned, hogy biztonságban legyél, a számítógép közelében. Ismerd meg milyen veszélyek leselkednek rád az internetezés közben!