polovnicky dennik | Elektronická kniha návštev poľovného revíru

Adatbázisok (Oracle, MsSQL, MySQL)
Egy cég adatvagyona elsősorban az adatbázisokban tárolt adatokban nyilvánul meg. Az adatbázis hibátlan és biztonságos működése nélkülönözhetetlen manapság. Hiszen, ha egy adatbázis rosszul van beállítva, akkor az beláthatatlan következményeket vonhat maga után. Pl. elősegítheti az adatlopást. Az adatlopást első sorban a cégen belüli dolgozók követik el, akik sokszor nem is tudnak róla, mit tesznek. [Olvassa el a felhasználó a legnagyobb biztonsági rés cikkünket.]

Gondoljunk csak bele Rebeka a titkárnő kimenti a cég partnereinek címét, telefonszámát, és egyéb elérhetőségi adatait, egy excell táblázatba, -gondolja majd otthon megírja a körlevelet amit a főnök kért tőle-. A táblázataot felmásolja otthoni gépére, aminek biztonsági beállítása hiányos, és már jópár bot hálózat használja a gépét, gyakorlatilag az otthoni gépe egy vírus gyülytemény. A felmásolt táblázat innestől fogva a bothálózat kezében van. Bármikor nyilvánosságra kerülhet. Bár ezen példa kicsit fals, mert ez lehet szabályozni másként is. pl. Biztonsági szabályzat, adatvédelmi szabályzat.

Nagyon fontos, hogy a cég adatvagyona egy olyan adatbázis szerveren legyen tárolva, amihez a hozzáférés korlátozott és naplózott. Erről bővebben a kiszolgálók védelme és az üzleti alkalmazások védelme cikkünkben olvashat.

Úgy érzi lelassult az adatbázisa?

Sok esetben ezen a problémán szakembereink gyorsan tudnak segíteni. Olykor elegendő a táblák újra indexelése, vagy esetleges újabb indexek létrehozása, de akár sokat gyorsíthat a rendszeren egy átgondolt hangolás. Előfordul, hogy a szoftvergyáró által lekészített adatbázis eljárásokat kicsit át kell fogalmazni, hogy azt az adatbázis kezelő könnyebben ki tudja elemezni. Számtalan lehetőség kínálkozik a hangolásra. Nem biztos, hogy egyből a hardvert kell bővíteni, vagy cserélni, mindenesetre hardver átszervezéssel is jelentős teljesítmény növelés érhető el. pl. egy Oracle adatbázis esetén ha külön scsi vezérlőkre tesszük az index, log, és adat partíciókat. De ezt bízza a profi rendszergazdára.

be-online az adatbázis rendszergazda

 

Mobil fejlesztés

mobil fejlesztésA legdinamikusabban fejlődő informatikai ágazat, a mobil alkalmazások területe. Több milliós felhasználói táborral. Mit jelent ez? Nos ha még nincs mobil alkalmazásod, akkor itt az ideje belevágni a mobil fejlesztésbe. Naponta több millió mobil app-ot töltenek le a felhasználók a régiónkból. Tudod hány millió potenciális ügyfél ez? Ha érdekel a mobil fejlesztés keressd a PlixApp Kft.-t. Ők nagyon otthon vannak a témában.

BE-ONLINE

www.be-online.skÜdvözlöm,
Horváth Zoltán vagyok, a Be-Online vezetője. Ön valószínűleg azért látogatta meg oldalunkat, mert egy olyan informatikai csapatra van szüksége, aki megbízható módon és profi szinten, precízen látja el munkáját az informatika minden területén. Azt kell mondjam; Jó helyen jár!

web sablonok

Állás ajánlat

Rendszergazda Győr

Rendszergazda Győr

PlixApp_200x00

Informatikai és rendszergazdai segítség Győrben. Bízza az informatikai rendszerét a profi rendszergazda, hozzáértésére. Miért fizetne fölöslegesen?

POĽOVNÍCKY DENNÍK

Elektronická kniha návštev poľovného revíru

polovnicky-dennik

Poľovnícky denník